Alphacursus

Alpha
Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is Alpha  iets voor jou!
Wat zijn de onderwerpen
Tijdens de sessies komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?
Tijdens de Alphacursus trek je samen op met een groep, die opgesplitst wordt in kleinere gespreksgroepjes. Er is alle ruimte voor eigen vragen en ideeën.
Wanneer start Alpha cursus
De Alpha cursus start  op woensdag 22 mei om 18.30 uur met een lekkere maaltijd. De avonden duren tot 21.30 uur.
De cursus bestaat uit 10 avonden met halverwege een weekend.
Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van deze cursus. Een vrijwillige bijdrage mag natuurlijk altijd gegeven worden.

Aanmelden
Wil je meedoen? Meld je dan aan via alpha@debroneindhoven.nl.

 

 

Een leven dat Zin heeft

Wat maakt het leven de moeite waard? Paulus was door zijn ontmoeting met Jezus een nieuw mens geworden. In zijn brief aan de Filippenzen geeft hij aan hoe dat zijn leven richting en doel geeft en het tot een zinvol leven maakt.

In 9 avonden willen samen nadenken over zo’n zinvol leven met
1. Een nieuw hart
2. Een nieuw doel
3. Een nieuwe houding
4. Nieuwe verantwoordelijkheden
5. Nieuwe vriendschappen
6. Nieuw zelfvertrouwen
7. Nieuwe ambities
8. Nieuwe bronnen
9. Nieuwe vrijgevigheid

 Info en aanmeldeninfo@debroneindhoven.nl
Dit seizoen wordt deze cursus niet gegeven
kosten: € 10

Stromen van Leven (nieuwe naam voor Cleansing Stream)

Is deze cursus iets voor jou? Misschien herken je jezelf in één van de volgende situaties: Je bent ooit tot geloof gekomen, kort, lang of al heel lang geleden; je wilt totale vernieuwing, herstel en daar waar nodig een doorbraak. Je wilt Jezus en de Vader volgen in alle facetten van je leven, maar je blijft ”hangen”. Waar zit de wortel? Wat zijn de blokkades? Waar moet je ”hervormd worden” in je denken?

Stromen van Leven geeft je praktische handvatten om als discipel van de Heer Jezus te leven. Daarnaast helpt het je om soms nét die geestelijke doorbraak te krijgen waar je al heel lang op wachtte.  De cursus is geschikt voor ‘pas wedergeboren’ tot en met ‘lang op weg’.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op zaterdagochtend (in de Bron). Verder bieden we de mogelijkheid om elkaar tussen de cursusochtenden door nog een avond te ontmoeten om in gesprek te gaan over het onderwijs en wat het uitwerkt.

De cursus sluit, anders dan bij voorgaande edities af met een retraite die een dag duurt en regionaal gehouden  wordt. Wij boffen, want dit zal in de Bron zijn!  Gedurende deze dag is er naast onderwijs vooral de mogelijkheid om persoonlijk gebed te ontvangen voor allerlei gebieden in je leven.

Data & tijden

    • 4 zaterdagochtenden van 10:00-12:30 uur  (Inloop vanaf 9.30 uur)
    • data:2 en 30 september, 21 oktober, 11 november
    • Locatie: de Bron (Elburglaan 51, Eindhoven).
    • Retraite: zaterdag 9 december (inclusief avond)Locatie: Maassluis.

Je kunt je  aanmelden via de website: www.cleansingstream.nl

 

Doopcursus

Ben jij een christen en (nog) niet gedoopt? Als er weer een doopdienst gepland wordt starten we een aantal weken daarvoor ook een doopcursus. Misschien wel iets voor jou!

De eerste avond beginnen we met het eerste verhaal in de Bijbel. Hoe God een prachtig plan had voor het paradijs, maar door de zondeval anders is gelopen. Welke gevolgen heeft dat voor jou vandaag? Hoe heeft God voor een oplossing gezorgd?

De tweede avond gaat over zekerheid en herstel. Wat gebeurt er nu eigenlijk als je je bekeert? En hoe kan het dat je dan toch weer zondigt? Je zult ook het verhaal van Fernando en boer Jan gaan horen ?.

De derde avond gaat dan (eindelijk) over de doop. Je zult merken dat dat alles te maken heeft met wat we de avonden daarvoor besproken hebben. Waarom zou je je laten dopen? Wat betekent het en waar staat het symbool voor? We kunnen veel leren van de voorbeelden van dopen die in de bijbel beschreven staan. Deze avond zal degene die doopt ook (proberen) aanwezig te zijn. Leuk dat je alvast kunt kennis maken! We zullen ook allerlei praktische puntjes rondom de doopdienst bespreken.

De vierde avond gaat over hoe nu verder. Welke innerlijke strijd kun je tegen komen? Hoe kun je verder groeien in je geloof? We denken met je mee wat voor jou een fijn vervolg binnen De Bron zou zijn (bijv. cursus of GroeiGroep).

Je krijgt tijdens de cursus het boek ‘Moet ik me laten dopen?’. Interessant voor jezelf, of als mensen in je omgeving er wat meer over willen lezen.

Dus heb je besloten om je te laten dopen, of twijfel je, dan is deze (gratis) cursus een mooie gelegenheid om je er verder in te verdiepen.

Als de data voor de doopcursus bekend zijn zullen we een stukje in de nieuwsbrief plaatsen. Mocht je al besloten hebben dat je je graag wil laten dopen, mag je dit aan een van de oudsten of je jeugdleider kenbaar maken.

(Even voor de duidelijkheid: de cursus is niet nodig om gedoopt te worden en als je de cursus volgt, hoef je niet gedoopt te worden).

Misschien zien we je snel!

Info: info@debroneindhoven.nl

Bron Basis avonden

Net zoals jij en je familie heeft De Bron ook een interessante geschiedenis. We hebben ook een smaak, een visie en een identiteit. In twee avonden willen we die met elkaar delen. Elke avond heeft 4 onderdelen: onze geschiedenis, onze theologie, onze structuur en onze manier van samenwerken.
Ben je nieuw in De Bron of kom je al 20 jaar of meer naar De Bron? Je ben van harte welkom. We zien je graag op deze avonden!

Tijd:  20.00 -22.00

Info: info@debroneindhoven.nl

 [/column_3]

Crossing Point modules

Crossing Point modules (www.crossingpoint.nl) zijn erop gericht mensen sterker in het leven te laten staan. In de verschillende modules, die interkerkelijk worden aangeboden, wordt gedurende een aantal weken aandacht besteed aan thema’s die een grote impact hebben op geestelijk en emotioneel welzijn. De modules zijn los van elkaar en (in de toekomst) in willekeurige volgorde te volgen. In de toekomst zullen nog meer modules ontwikkeld worden.

I: Module Losgelaten: een cursus over vergeving

In september start de Crossing Point module ‘Losgelaten’: een cursus over vergeving. Deze module is voor iedereen die een dieper besef zoekt van de liefde van God en van zijn of haar identiteit in Christus.

We zullen in vijf avonden zien dat het God er álles aan gelegen was om ons te maken tot Zijn kinderen en waarom Hij dat wilde. We zullen samen ontdekken dat het evangelie écht goed nieuws is, dat God écht van je houdt, hoe God écht naar je kijkt en hoe dit goede nieuws doorwerkt in de praktijk van ons leven. Tijdens de bijeenkomsten is er aanschouwelijk onderwijs en ruimte voor gesprek in groepen. Tussen de lesavonden in kun je, aan de hand van het boekje ‘De gevonden zoon’, nogmaals door de behandelde thema’s heen. Wellicht is het belangrijkste nog wel de tijd op elke cursusavond waarin de Heilige Geest door gebed kan werken!

Tijd:   20.00 -22.00 uur

Data:25/9, 2/10, 9/10, 23/10, 30/10

Plaats: jongerencentrum Pitstop, Grand Combin 2 Eindhoven

info : www.crossingpoint.nl

aanmelden : www.crossingpoint.nl

Kosten:  We bieden deze cursus gratis aan. Wel is de afname van het bijbehorende dagboekje ‘Losgelaten’ op de eerste avond verplicht (€17,50). Als je er al een hebt en geen dubbele wil of komt als echtpaar, geef dan een boekje weg aan iemand die de cursus niet volgt. Op de avonden houden we een collecte voor het werk van Crossing Point om de kosten te dekken.

Inschrijving: 

 

Premarriage Course

Ben je (stiekem) bezig met het maken van trouwplannen? Of wil je onderzoeken hoe serieus de relatie tussen jou en je vriend of vriendin is? Meld je dan aan voor de Premarriage Course. Zes avonden gezellig eten met elkaar en samen praten over je relatie. Elke keer opnieuw zijn het hele gezellige, leuke en leerzame avonden.

Op de website www.premarriagecourse.nl kun je meer informatie over de cursus vinden. Heb je  vragen of wil je graag deze cursus volgen? Mail dan naar info@debroneindhoven.nl. We horen graag van je!

Marriage Course

Verdieping van je relatie!

Tijdens 8 inspirerende avonden ontdek je hoe jouw relatie nog sterker kan worden. Samen met je partner en met hulp van de wereldbekende christelijk Alpha huwelijkscursus over je huwelijk nadenken.

Thema’s
• Sterke fundamenten leggen
• Communicatie
• Conflicten oplossen
• Vergeving
• Ouders en schoonouders
• Vriendschap en seksualiteit
• Liefde in actie
• Het huwelijk vanuit mannelijk/vrouwelijk gezichtspunt bespreken (m/v apart)

info en aanmelden: info@debroneindhoven.nl

kosten:  € 50

Of ga naar: www.marriagecourse.nl

[/column_2]