Alpha Online
Ben je op zoek naar de zin van je leven? Vraag je je soms af of er meer is tussen hemel en aarde? Vind je het leuk om online nieuwe mensen te ontmoeten en houd je van een goed gesprek? Of wil je je gewoon eens verdiepen in het christelijk geloof? Dan is Alpha Online iets voor jou! In dit Corona-tijdperk bieden we nu de cursus Alpha Online aan.

Wat is de Alpha Online
Bij Alpha Online krijgt iedereen de mogelijkheid om in een aantal videobijeenkomsten op een ontspannen manier te ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De cursus is laagdrempelig, leerzaam en ook gewoon leuk!  Meer dan 25 miljoen mensen wereldwijd hebben Alpha gedaan. In Nederland waren dat er ruim 280.000. Alpha wordt gegeven in kerken, cafés, studentenverenigingen, jongerenclubs en zelfs in gevangenissen. En nu dus ook online! Tijdens de Alpha Online sessies trek je samen op met een groep van ongeveer acht verschillende mensen. Iedereen heeft zo zijn eigen vragen en ideeën. Daar is alle ruimte voor.

Wat zijn de onderwerpen
Tijdens de sessies komen o.a. de volgende onderwerpen aan de orde: Is er meer? Wie is Jezus? Bidden, waarom en hoe? Hoe zit het met de kerk? Hoe leidt God ons?

Wat kun je verwachten
Alpha Online is nieuw. Het is een ontspannen, online cursus waarin je optrekt met ongeveer acht mensen en twee groepsleiders. Je ontmoet elkaar via video-conferencing en leert elkaar op die manier kennen. Elke week op donderdagavond is er een sessie van Alpha Online. De sessies beginnen met online ontmoeting. Nadat je elkaar hebt ontmoet kijk je naar een eigentijdse, boeiende inleiding over een specifiek thema (video-boodschap). Vervolgens bespreek je het onderwerp in je groep. Lijkt het je wat? Meld je dan aan. We zien er naar uit jou te ontmoeten.

Wanneer start Alpha Online
De cursus Alpha Online wordt in 1e instantie aangeboden op donderdagavond. We starten op donderdag 30 april om 20.00 uur. In totaal duurt Alpha Online 12 weken met in totaal 15 sessies. Een sessie duurt maximaal 90 minuten.

Kosten
Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van Alpha Online.

Aanmelden
Wil je meedoen? Meld je dan aan via alpha@debroneindhoven.nl.